Recept voor roomijs
Roomijs is een een lekkernij waar het voor mij geen zomer voor hoeft te zijn. Er zijn zoveel varianten mogelijk dat er elke dag wel een gelegenheid en een recept voor te bedenken is. Roomijs maken is erg makkelijk, maar heeft natuurlijk wel tijd nodig in de vriezer. Dus om niet mis te grijpen is het goed om in het voren te werken. De basis van roomijs is slechts twee ingrediënten en daarna begint het feest pas. Door zelf je smaakjes toe te voegen, creëer je de lekkerste combinaties die uniek zijn voor jouw Homaky skills. Zo heb ik eens vloeibare drop door de roomijs gemengd. Dat was smullen! Maar met een simpele vanille roomijs kun je natuurlijk ook alle kanten op. Hoe eet jij je roomijs het liefst?

Roomijs ideeën:
Onze favoriet is zelfgemaakt roomijs met vanille, gemixt met wat pistachenootjes en afgetopt met zelfgemaakte frambozensaus. Nu nog een kletskop in kleine stukjes breken en rond het ijs leggen. Smullen maar! En in de winter? Dat heerlijke vanilleroomijs laat zich fantastisch combineren met die zelfgemaakte stoofperen wanneer ze nog warm zijn. Jammie!
Hoe gebruik jij je zelfgemaakt roomijs?