Recept brood

Brood is een product dat van oudsher in elk huishouden wel met regelmaat terug te vinden is. Heerlijk als ontbijt of lunch. Maar ook als bijgerecht bij barbecue of fondue doet brood het goed. In alle culturen is er wel een traditioneel brood terug te vinden die kenmerkend is voor een bepaalde streek en/of tijd. Logisch, want graan, de basis van brood, en water was altijd overal wel volop te verkrijgen. En brood vult, is voedzaam wanneer het van de juiste grondstoffen gemaakt is en kent enorm veel variantie mogelijkheden. In onze westerse cultuur zijn de mogelijkheden voor beleg oneindig en de smaak van brood is echt met alles te combineren. Zoet, hartig, droog, smeuïg en zelfs met pittige smaken doet brood het goed. En wie loopt er niet warm voor de geur van versgebakken brood! Het is niet moeilijk te maken en met een vriezer kun je lekker vooruit werken. Probeer het ook eens! Hoe eet jij je brood het liefst?

Brood ideeën:

Onze favoriet is zelfgemaakt brood met verse zalm en zelfgemaakte roomkaas met daslook. Of probeer eens je eigen jam met een plakje kaas. Lekker Hollands. Maar stiekem vinden we ook vers brood in een beetje warme vleesjus ook niet te versmaden.

Hoe gebruik jij je zelfgemaakte brood?