Recept Dijon Mosterd
Ook mosterd is zo’n fijne smaakmaker die iedereen wel in huis heeft. Lekker, voor bij de bitterbal of kroket, maar natuurlijk ook als smaakversterker in verschillende gerechten. De meest bekende mosterd is die van Dijon. Of betergezegd, uit Dijon. Dat is een gladdere mosterd met veel smaak. Maar wist je dat dit eigenlijk heel simpel zelf te maken is en dat het recept uit verrassend weinig ingrediënten bestaat? Dit recept Dijon mosterd beschrijft hoe je zelf mosterd maakt met mosterdzaad, azijn, wijn en water. (je kunt de wijn en azijn ook vervangen door wittewijn azijn) De bereiding is eenvoudig en geeft een rijke, pittige smaak. Ideaal als basis voor dressings, marinades en sauzen. Natuurlijk en vers bereid. Met de juiste hulp is dit zo gemaakt! En je kunt natuurlijk ook voor de “Rotpot Mosterd” kiezen. Leuk als cadeau! Wedden dat dit niet bij één keer blijft?

Mosterd ideeën:
Onze favoriet zelfgemaakte mosterd is bovenstaand recept met honing om de smaak iets te verzachten. Mosterd kun je als smaakmaker door een puree van zoete aardappel gebruiken, of voor een heerlijke dressing. En wat dacht je van mosterdsoep of gewoon lekker mosterd op brood met een plakje rollade of kaas?
Hoe gebruik jij je zelfgemaakte mosterd?