Recept hummus
Als ik aan hummus denk, denk ik aan warm naanbrood. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet hoeft want hummus kan ook op je cracker of boterham en zelfs met een stukje komkommer wanneer je helemaal gezond wil doen. Of met chips of kaas. Er zijn heel veel variaties en momenten mogelijk. Ook in de smaken van hummus, die in basis gemaakt is van kikkererwten. Een heerlijk en gezond gerecht dus, vol van vitamines. Aan jou om er wat lekkere kruiden en specerijen naar keuze aan toe te voegen en zo een gezond en lekker hapje te maken. Van origine hoort er tahin(sesampasta) in, maar het kan ook zonder dus in dit recept staan beide varianten. Hoe eet jij je hummus het liefst?

Hummus ideeën:
Onze favoriet is zelfgemaakte hummus met zongedroogde tomaatjes en een beetje pittig gekruid. Paprika poeder, zout, knoflook, een flinke dot goede olijfolie en aftoppen met verse peterselie. En dan nog warm van de pan wat naanbrood erbij. Jammie!
Hoe gebruik jij je zelfgemaakte hummus?