Recept notenpasta

Dat noten gezond zijn, dat weten de meeste mensen wel. Tenminste, die pure, ongezouten noten en dan ook nog met mate. En veel mensen vinden noten ook lekker. Vooral de smeerbare. Pindakaas, gemaakt van pinda’s, of dat zou in ieder geval zo moeten zijn. Helaas zit er in de meeste potten veel additieven die er helemaal niet in hoeven en die ons lijf niet nodig heeft. Gelukkig is zelf Pindakaas maken supermakkelijk en een snel klusje. Dit recept notenpasta laat zien hoe je zelf eenvoudig notenpasta maakt van noten. Je bepaalt zelf de structuur: glad of met stukjes. En heb je geen pinda’s dan kun je ook lekker variëren met allerlei andere noten. Probeer eens met walnoten, cashewnoten of hazelnoten. Of alle drie door elkaar! Zonder toevoegingen, puur van smaak en boordevol gezonde vetten. Hoe maak jij je notenpasta het liefst?

Recept notenpasta, zelf notenpasta maken van noten – Homaky

Notenpasta ideeën:

Onze favoriet is zelfgemaakte notenpasta van cashewnoten en walnoten, met een beetje Keltisch zout. Cashewnoten zijn wat smeuïger van structuur en walnoten zijn net iets rijker van smaak en samen is dit een heerlijke combinatie, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ook zijn walnoten juist heel goed in Nederland te verkrijgen. Tip; kijk eens in je omgeving. Wellicht heb jij ook een kennis met een walnotenboom.

Hoe gebruik jij je zelfgemaakte notenpasta?