Recept pesto
Verse pesto, wie kent het niet. Lekker met een broodje, maar ook door de pasta of op een pizza heerlijk. Of in een verse tomaat en mozzarella salade. Pesto is van origine een recept dat van basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas gemaakt word, maar er zijn echt zoveel varianten mogelijk dat het leuk is om met dit recept eens te experimenteren. Vervang de basilicum eens door andere kruiden, gebruik i.p.v. pijnboompitjes eens walnoten en wellicht wil jij liever een variant zonder kaas. Gebruik goede, verse ingrediënten en je beleefd al snel een ware smaak explosie. Hoe eet jij je pesto het liefst?

Pesto ideeën:
Onze favoriet is zelfgemaakte pesto die we ooit van een wildplukker geleerd hebben. Het bevat brandneteltoppen, look-zonder-look, hondsdraf en zevenblad. Mixen in de keukenmachine met knoflook, olijfolie, walnoten en Parmezaanse kaas. Een echt heerlijke variatie en deze kruiden zijn dus terug te vinden bij moeder natuur en voor iedereen gratis verkrijgbaar.
Hoe gebruik jij je zelfgemaakte pesto?