Recept Stoofperen

Stoofperen doen mij vooral aan de winterse maanden denken. Dat is natuurlijk niet zo gek, want de lekkerste stoofperen zijn vaak pas rond het najaar verkrijgbaar. Dat is het oogstseizoen van de stoofperen. Bij ons thuis stonden vroeger sowieso stoofperen met de Kerst op het menu, maar er werd altijd voldoende gemaakt om ook wat in de diepvries te kunnen doen voor later. Want eigenlijk zijn stoofperen juist ook erg lekker en fris met warmere dagen. Afhankelijk van wanneer en hoe jij ze eet, kun je wat warmere kruiden toevoegen. Hoe maak jij je recept stoofperen het liefst?

Recept stoofperen, peren koken met suiker en specerijen – Homaky

Stoofpeer ideeën:

Onze favoriet is zelfgemaakte, warme stoofperen met wat kaneel, kardemom, steranijs en een bolletje zelfgemaakte vanille roomijs. Wat een verwennerij. Maar gewoon met wat kaneel, net ontdooid uit de vriezer is ook een heerlijk bijgerecht in de zomermaanden.

Hoe eet jij je zelfgemaakte stoofperen?