Recept zuurkool maken

Bij de wintermaanden hoort zuurkool en wie zuurkool zegt, zegt rookworst of verse worst, toch? Zuurkool is een gefermenteerde kool. Fermenteren is het proces waarbij micro-organismen suikers omzetten in andere stoffen zoals alcohol en zuren. Azijn, kimchi, en dus deze zuurkool, zijn allen het resultaat van dit fermentatieproces. En fermentatie heeft veel gezondheidsvoordelen omdat er een probiotica ontstaat die onze darmflora positief ondersteund. Daarnaast maakt het fermentatieproces dat voedsel langer houdbaar is dus ik raad je zeker aan dit in je voedingspatroon op te nemen. In plaats van zuurkool gemaakt van witte kool, kun je dit proces ook doen met allerlei andere soorten groenten zoals rode kool, wortel of een mix van groenten. Doe je dit voor het eerst? Wellicht handig om te kiezen voor de Rotpot Kraut die je alles bied wat je nodig hebt om hiermee aan de slag te gaan. Hoe eet jij je zuurkool het liefst?

Recept zuurkool, verse zelfgemaakte zuurkool uit eigen keuken – Homaky
Recept zuurkool, verse zelfgemaakte zuurkool uit eigen keuken – Homaky

Zuurkool ideeën:

Onze favoriet is zelfgemaakte zuurkool, lekker ouderwets met een piepertje en verse worst. Al staat op een korte afstand de zuurkool met zoete bataat, gemixt met een beetje mosterd en shoarmavlees. Een vreemde combinatie die toch echt heel lekker en het proberen waard is.

Hoe gebruik jij je zelfgemaakte zuurkool?